Praktijk voor psychosociale therapie

Therapie van Meiinoar


Meiinoar biedt verschillende therapieën aan. Maar alvorens starten we met een kennismakingsgesprek, meestal telefonisch. Wanneer jij hier een goed gevoel bij hebt, starten we met een intakegesprek. Hier bespreken we wat je doelen en verwachtingen zijn. Ook zal ik aangeven wat ik hierin voor jou kan betekenen. Ik werk eclectisch wat betekend dat ik mij niet vasthoudt aan bepaalde stroming of methodiek. Ik kijk liever naar wat jij nodig bent op dat moment. Wel maak ik gebruik van vragenlijsten zodat het voor mij inzichtelijk wordt wat jij nodig hebt. Na een aantal sessies evalueren we samen en kijken we wat er nog nodig is. 

Ieder traject is persoonlijk en er zijn geen standaard aantal sessies vooraf te bepalen. Dit is geheel afhankelijk van je vraag/probleem en hoe je er zelf aan kunt werken. Ook het verwerken van de sessie kan weleens tijd kosten. Samen bespreken we wat passend is voor jou. Je kunt ieder moment stoppen wanneer je dat wilt. 

Therapieën

Er is veel mogelijk bij Meiinoar. Zo geef ik therapie met paarden en running therapie. Of wandel je liever dan is dat ook mogelijk. Ook kan ik bij je thuis komen zodat jij in je vertrouwde omgeving kan blijven. Het is ook mogelijk om via beeldbellen af te spreken, als dat voor jou beter voelt.

Paardentherapie

Bij therapie met paarden zetten we paarden in als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag van het paard. Paarden zijn vluchtdieren en leven met elkaar in een kudde. Paarden zijn altijd op hun hoede en scannen hun omgeving vijftig tot honderd keer per minuut om te registreren wat de andere leden van de groep doen (Van Dierendonck, 2012). Elk paard in de kudde heeft zijn taken, zo zijn er leidmerries die de weg wijzen wanneer zij moeten vluchten. En als een paard ziek is zullen andere paarden proberen het zieke paard te beschermen. Het bijzondere bij paarden is dat zij geen onderscheid maken tussen mens en dier. Dit betekent wanneer wij in contact komen met een paard, zij vanuit de natuurlijke gedrag reageren. Ze scannen ons en reageren daar weer op. De natuurlijke reactie van de paarden geeft ons veel inzicht en persoonlijke bewustwording; (onbewuste) thema’s waar je mee zit, komen in een sessie met paarden direct naar boven. Het komt regelmatig voor dat iemand denkt het eigen thema te kennen, maar dat een dieper liggende oorzaak naar boven komt. Hierdoor ontstaat inzicht in de situatie en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. 


Running therapie 

Running therapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Met deze therapievorm ben je lichamelijk bezig maar de de effecten er van zal je met name op psychisch gebeid ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie onderschikt is aan het bewegen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat lichamelijke inspanning een gunstig effect kan hebben op herstel van psychische klachten. Regelmatig bewegen is daarom zeer aan te raden. Het versterkt de lichamelijk conditie en het voelen van verbetering daarvan geeft energie en bevordert het herstel. Ook is bewegen in groepsverband belangrijk voor het aangaan van laagdrempelige sociale contacten en kan het (zo nodig) weer wat structuur in je leven aanbrengen  en je komt weer onder de mensen. Tenslotte kan door actief bewegen een gezonde lichamelijke vermoeidheid ontstaan waardoor je weer beter kunt slapen.

Doelgroep: mensen met stemmingsklachten, spanningsklachten, pijnklachten, sociaal isolement, gebrek aan structuur of
een combinatie hiervan.

Doel: weer plezier krijgen in bewegen, het verbeteren van de stemming en de lichamelijke conditie, onder de mensen komen, weer structuur krijgen in het leven. 

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen