Vergoedingen counselling/Iemt

Vanuit de aanvullende zorgverzekering is (deels) een vergoeding mogelijk onder de noemer alternatieve zorg. Afhankelijk van jouw zorgverzekering wordt de behandeling geheel, deels of niet vergoed. Op NFG - Overzicht Vergoedingen vind je een actueel overzicht van vergoedingsmogelijkheden. Klik hier

voor de actuele overzicht.


Of kijk op zorgwijzer.nl. Daarnaast kun je informeren bij je werkgever; je uitkeringsinstantie of je gemeente (in geval van WMO of PGB) in hoeverre vergoeding mogelijk is. Heb je een inkomen onder of rond de bijstandsnorm neem dan contact met mij op, dan zal ik kijken wat ik hierin voor jou kan betekenen.


Consulten worden dus echter niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft echter als voordeel dat het eigen risico niet eerst wordt aangesproken.


Als counsellor/therapeut van Meiinoar ben ik o.a aangesloten bij:

  • Nederlandse Federatie Gezondheidzorg (NFG)
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)Gesubsidieerde mediation


De overheid vergoedt soms een deel van de kosten die u maakt als u eenmediatornodig heeft. Dit hangt af van het inkomen van u en uw partner en het vermogen dat u bezit. U betaalt wel altijd een eigen bijdrage van minimaal €59.


U kunt de bijdrage niet zelf aanvragen. Dit doet de mediator voor u bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Vanaf 1 maart 2023 kunnen mensen die met elkaar in een gerechtelijke procedure zijn verwikkeld gebruik maken van een subsidie voor mediation in hun zaak als zij niet in aanmerking komen voor een toevoeging (de bijdrage). De eerste 2,5uur van de bemiddeling is dan gratis.